Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

MET Gala 2017 : Ο θεσμός που αγαπάνε όλοι οι λάτρεις της μόδας


Το Met Gala αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο ανατρεπτική εκδήλωση μόδας κάθε χρόνο , αφού συγκεντρώνει τις πιο ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εμφανίσεις των διάσημων προσώπων του πλανήτη. Πραγματοποιήθηκε με δόξα και τιμή για άλλη μια χρονιά στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν από τα πλέον σημαντικά των τελευταίων ετών, καθώς φέτος το Met τιμά τη σπουδαία σχεδιάστρια Rei Kawakubo και τον οίκο της, Comme des Garçons

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που το ινστιτούτο κοστουμιών του μουσείου αφιερώνει τόσο την έκθεσή του όσο και το θέμα της εκδήλωσης σε έναν εν ζωή σχεδιαστή, μετά από την έκθεση για τον Yves Saint Laurent το 1983.

Τα σχέδια της Kawakubo είναι γνωστά για την ιδιαίτερη δομή τους (και, συχνά, την αποδόμησή τους), τις ακατέργαστες άκρες τους και τα ασυνήθιστα σχήματά τους. «Η Rei Kawakubo είναι μία από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές σχεδιάστριες των τελευταίων 40 ετών», είπε στη Vogue ο Andrew Bolton, επιμελητής του Costume Institute του Metropolitan Museum of Art. «Προσκαλώντας μας να επανεξετάσουμε τη μόδα ως χώρο συνεχούς δημιουργίας, αναγέννησης και υβριδισμού, έχει καθορίσει την αισθητική της εποχής μας», πρόσθεσε.Όπως ήταν αναμενόμενο , το κόκκινο χαλί του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης γέμισε και φέτος με celebrity παρουσίες για το Met Gala και τα φλας των φωτογράφων πήραν φωτιά με τις ιδιαίτερες και εντυπωσιακές εμφανίσεις , μερικές εκ των οποίων ακολουθούν παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου