Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

17th Athens Xclusive Designers Week

Με την συμμετοχή 31 Ελλήνων σχεδιαστών και διεθνών fashion brands, η Athens Xclusive Designers Week, η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, επιστρέφει με τις νέες τάσεις για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-2016, που θα παρουσιαστούν στη 17η διοργάνωσή της, απο τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής
Πιο αναλυτικά για τους σχεδιαστές και τα brands που θα λάβουν μέρος στο φετινό AXDW, δείτε εδώ το επίσημο πρόγραμμα της 17ης εβδομάδας μόδας της Αθήνας!
Η AXDW έχει θεσμοθετήσει μια ημέρα αφιερωμένη στους New Design­ers. Έτσι, την Κυριακή 29 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε στην πασαρέλα στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής τις δημιουργίες των: Geor­gia Mar­gar­iti, Euphrosyne Vlassi, MK by Mar­ios, Dimale, Mai­son Anna Dorothea, Fotini Baka, Azi­ina, Chris & Tonia, Dim­itrios Ordoulidis, Aris Anto­niou, Try­fonas Modestou, I. Mitakos x F. Ero­tokri­tos, Prince Ero­tokri­tos. Όπως και σε προηγούμενες διοργανώσεις AXDW, έτσι και στην 17η, οι νέοι σχεδιαστές διεκδικούν το New Design­ers Award.
Οι νέοι σχεδιαστές μάς έχουν ήδη δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τις συλλογές τους και την πηγή έμπνευσης αυτών. Το brand Prince Ero­tokri­tos θα παρουσιάσει συλλογή για άντρες συνδυάζοντας τον ρομαντισμό με ην αρρενωπότητα. Ο I. Mitakos x F. Ero­tokri­tos, βραβευμένος με το New Design­ers Award της 16ης AXDW, ετοίμασε μια συλλογή για δυναμικές γυναίκες, εμπνευσμένη από στρατιωτικές στολές. Η συλλογή των Chris & Tonia, όπως έχουν αναφέρει, είναι μια ωδή στην θηλυκότητα. Οι Dimale τείνουν προς… την κομψότητα κι η Fotini Baka εμπνέεται από την Grace Kelly. Η Geor­gia Mar­gar­iti, νικήτρια του διαγωνισμού Fash­ion Design Project, έχει ετοιμάσει μια συλλογή με γεωμετρικά σχήματα και πλήρη αρμονία. Το brand MKby Mar­ios θα μας παρουσιάσει μια συλλογή όλο μυστήριο με baroque στοιχεία. Ο Dim­itrios Ordoulidis έρχεται στην 17η AXDW με uni­sex δημιουργίες, ενώ η Anna Dorothea περιγράφει τη συλλογή της ως…tainted love. Η Euphrosyne Vlassi συνδυάζει την κομψότητα με το χάος κι η Andrea Karsas για το brand Azi­ina μιλάει για… περιπλανήσεις. Ο Aris Anto­niou θα παρουσιάσει μια σικάτη συλλογή και ο Try­fonas Modestou θα μας δείξει γυναικείες δημιουργίες εμπνευσμένες από ειδυλλιακές τοποθεσίες κάποιου μαγευτικού απογεύματος. Το brand Leon by Ilias Wia έχει ετοιμάσει μια συλλογή εμπνευσμένη από μύθους και θρύλους.
Το Σάββατο 28 και την Δευτέρα 30 Μαρτίου θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους μεγάλοι οίκοι μόδας και σχεδιαστές, όπως Kathy Heyn­dels, Makis Tse­lios, Miltos, Tas­sos Mitropou­los, Kon­stan­ti­nos Mitro­v­ge­nis, Athina Korda.





Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, αναγνωρίζοντας τη σημασία των αξεσουάρ και του styling και πιστή στο όραμά της να εκπροσωπήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής μόδας, δημιουργεί για 1η φορά έναν ειδικό εκθεσιακό χώρο για Έλληνες δημιουργούς αξεσουάρ μόδας, το Xclusive Elements για καλοκαίρι και χειμώνα. Στόχος της AXDW είναι η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει για τους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, από εδώ και στο εξής να διατεθεί και στους δημιουργούς αξεσουάρ μόδας για να συνδεθούν με τα ΜΜΕ και το αγοραστικό κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει τα δικά τους trends στα αξεσουάρ, μια νέα τάση που δε θα μπορούσε να αγνοήσει η εβδομάδα μόδας της Αθήνας. 

Στo 2015 Summer Xclusive Elements θα συμμετέχουν οι σχεδιαστές: Aelia by Fotini Kostouli, Aelia Greek Sandals, Extreme Living, Fishbone Design, It’s All Greek On Me, MΥ Scarf.






Παράλληλα με την 17η AXDW και τις τρεις ημέρες θα τρέχει κι ο διαγωνισμός Fash­ion Design Project, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ένα out­fit που τους αντιπροσωπεύει σε διάρκεια 60’. Τα σχέδια τίθενται σε ψηφοφορία κι ο νικητής του βραβείου εξασφαλίζει μια υποψηφιότητα για το New Design­ers Award της επόμενης AXDW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου