Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

UPDATE Χαμός για τα Ελγίνεια: Ο «κλόουν» του Λονδίνου απαντάει στον Κλούνεϊ

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.


Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, γνωστός για το προσωνύμιο του ως «κλόουν», προέβη σε ειρωνικές δηλώσεις κατά του ηθοποιού ανοίγοντας έτσι μια βεντέτα.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Evening Standard», ο Τζόνσον, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ, λέγοντας: «Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ. (Ο ηθοποιός) Συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο».
Σε ακόμα πιο σκληρό τόνο, μάλιστα, δήλωσε: «Και που θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια; Στην Αθήνα. Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να παραμείνει κολλημένος στην ιστορία».
Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της.
Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο: 84% των επισκεπτών της ιστοσελίδας της εφημερίδας τάσσονται υπέρ, σε αντίθεση με το 16%. Η δημοσκόπηση λήγει σε δύο ημέρες. Για να ψηφίσετε και εσείς πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου