Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

"Το Sex And The City είναι θρησκεία" - Patricia Field


Μαλλιά στο κόκκινο της φωτιάς, κολλητό τζιν, μυτερά σκαρπίνια και το i-phone σε κολιέ, είναι το στιλ της 72χρονης Patricia Field, μίας διακεκριμένης και δημοφιλούς φιγούρας της μόδας. Με τις απίθανες στιλιστικές της επιλογές στη σειρά Sex and the city, ανέδειξε τις 4 πρωταγωνίστριες σε πρότυπα στιλ παγκοσμίως.

Έγινε ο στυλοβάτης της νεοϋορκέζικης μόδας από το 1966 όταν άνοιξε το θρυλικό της κατάστημα στην 8η Λεωφόρο (πλέον βρίσκεται στο Broadway). Το κατάστημα περιέχει κομμάτια υποκουλτούρας που φοριούνται στα κλαμπ, κάποια που επιλέγονται από τις drag queens στα σόου τους, αλλά και κομμάτια ανερχόμενων σχεδιαστών που το έκαναν γνωστό.

Γενικά η Patricia Field έχει τη φήμη της ανάδειξης ταλέντων αν σκεφτεί κανείς ότι έκανε παγκοσμίως γνωστό τον σχεδιαστή παπουτσιών Manolo Blahnik μέσα από το Sex and the city και έφερε τη δουλειά του Oscar de la Renta στο προσκήνιο της μόδας. Δε σταμάτησε όμως εκεί καθώς ανέδειξε την εταιρεία κοσμημάτων "Faraone Mennella", χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από την Kim Cattrall (Samantha) στις 11/9/2001 στο επεισόδιο "Anchors Away", που άφησαν εποχή και κατέταξαν την εταιρεία κοσμημάτων στις πιο επιτυχημένες.

Ωστόσο το πιο διακεκριμένο της πρότζεκτ  -γιατί είναι πολλά- αφορά την περιοδεία της γκαρνταρόμπας του Sex and the city, η οποία πρόκειται να αποτελέσει απόλαυση των χιλιάδων οπαδών της σειράς που συνεχίζει έπειτα από τόσα χρόνια να προβάλλεται. Ξεκίνησε από την Αυστραλία στις αρχές του χρόνου και τώρα πρόκειται να ταξιδέψει μέχρι το Ηνωμένο Bασίλειο.

Αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από 20 σύνολα από τους κύκλους και τις ταινίες με το νυφικό της Vivienne Westwood που φόρεσε η Carrie Bradshaw κεντρικό κομμάτι και ελπίζει να τα αυξήσει εάν μπορούν να συγκεντρωθούν περισσότερα, κάτι που είναι δύσκολο αφού δεν υπάρχει τίποτα  από την γκαρνταρόμπα σαν αρχείο.

Η ίδια χαρακτηρίζει το Sex and the city θρησκεία, αφού είναι εντυπωσιακό πως ύστερα από 15 χρόνια η Κάρυ έχει επίδραση ακόμη και στις νέες γενιές που δεν είχανε βιώσει την αρχική προβολή, πράγμα που την χαροποιεί ιδιαίτερα.
Όταν πληκτρολογεί κάποιος το όνομα της Field στο Google, πέφτει πάνω σε εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα σχετικά με την ομώνυμη σειρά και έπειτα ακολουθεί η δήλωση που είχε κάνει για την απόλυση του John Galliano από τον οίκο Dior το 2011.

Τα λόγια της ήταν:" Εσείς γνωρίζετε τον Galliano μόνο από αυτά που σας δίνει κάθε σεζόν σε ένα θέατρο. Εγώ γνωρίζω ότι ο John κατοικεί σε θέατρο, είναι ένα θέατρο, αλλά ο κόσμος της μόδας δεν αντιλαμβάνεται το νόημα αυτής της φράσης".
Ακόμη και δύο χρόνια αργότερα οι πεποιθήσεις της δεν έχουν αλλάξει. Όπως ισχυρίζεται: "Ό,τι κι αν έκανε, ακόμη κι αν μέθυσε και του βγήκε κάτι, δεν σκότωσε κανέναν. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ποτέ δεν ήταν κακός και παρόλη την αμφισβήτηση του κόσμου μετά το συμβάν, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερός του να διδάξει μόδα". Επίσης δήλωσε ότι χάρηκε όταν άκουσε πως ο John Galliano θα αντικαθιστούσε τον Oscar de la Renta μετά τη συνταξιοδότησή του και απογοητεύτηκε όταν αυτό δεν προχώρησε τελικά.

Συγκρίνει τον εξευτελισμό που υπέστη ο Galliano με εκείνου του Michael Jackson και της Britney Spears, λέγοντας ότι ζούμε σε μία υποκριτική κοινωνία που ενώ έχουμε κάνει τα πιο απαίσια πράγματα δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να ανοίγει τα φτερά του. Εύχεται ο Galliano να επιστρέψει δυναμικά και πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα αυτή η ευχή προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει επιζήσει για σχεδόν μισό αιώνα σε αυτό τον αδίστακτο κόσμο, γι'αυτό μήπως πρέπει να την ακούσουμε;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου