Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χριστόφορος Παπακαλιάτης:Το «Αν…» διεκδικεί μια Χρυσή Σφαίρα


Κάποιοι έγραψαν πως το Αν…, η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, είναι ήδη υποψήφια για μια Χρυσή Σφαίρα, κάτι που δεν είναι και πολύ μακριά από την αλήθεια.

Το Αν… κρίθηκε κατάλληλο από τους ιθύνοντες των βραβείων για να διεκδικήσει μια υποψηφιότητα για την κινηματογραφική σεζόν 2013-2014 για το βραβείο της καλύτερης «Ξενόγλωσσης Ταινίας» (πράγμα που θα είναι μεγάλη επιτυχία για μια ταινία εξολοκλήρου ελληνικής παραγωγής) και αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για τα Golden Globes στις 12 Δεκεμβρίου. Πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε πως τη βραδιά, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, θα παρουσιάσουν ξανά η Ελληνοαμερικανίδα Tina Fey και η Amy Poehler (τις οποίες γνωρίσαμε ως πρωταγωνίστριες του Saturday Night Live και παρουσίασαν και πέρσι τα βραβεία με μεγάλη επιτυχία).


Μέχρι τότε το Αν… (ή What If, όπως είναι η αμερικανική του μετάφραση) κάνει το δικό του ταξίδι στις ΗΠΑ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ενισχύοντας τη θέση του στη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για τα βραβεία Golden Globes. Στις 10 Οκτωβρίου έγινε προβολή της ταινίας στο θέατρο Ziegfeld στο Broadway της Νέας Υόρκης για 1.200 άτομα. Ανάμεσα στο κοινό που καταχειροκρότησε την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη δεν βρίσκονταν μόνο Έλληνες της Αμερικής. «Το 1/3 του κοινού ήταν Αμερικανοί, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν στο Q&A που ακολούθησε της προβολής, με τον Χριστόφορο να απαντά σε ερωτήσεις για την ταινία» λέει στο People άνθρωπος που βρισκόταν εκεί. Νωρίτερα είχε προηγηθεί δεξίωση για την ταινία στο Ωνάσειο Ίδρυμα, ενώ μετά την προβολή ακολούθησε πάρτι στο εστιατόριο Loi’s, της Ελληνίδας σεφ Μαρίας Λόη.





Το What If έχει συζητηθεί πολύ στην Αμερική, καθώς με όλα όσα ακούγονται παγκοσμίως για την Ελλάδα και την προσπάθεια ανάκαμψης από τη βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων ενδιαφέρει πολύ η ματιά ενός δημιουργού που ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα με προδιαγραφές διεθνούς επιπέδου.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρέμεινε στις ΗΠΑ και αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Λος Άντζελες, όπου κάνει σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού. Άλλωστε, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προετοιμασίας της επόμενης κινηματογραφικής του ταινίας, που πραγματεύεται τις σχέσεις ανάμεσα σε τρία ζευγάρια. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στη νέα χρονιά.
Στο L.A. μέλη του Hollywood Foreign Associated Press βλέπουν το Αν… σε ειδικό screening, που έχει οργανωθεί από το L.A. Greek Film Festival. Όσα από τα μέλη δεν παρευρεθούν στην ειδική αυτή προβολή θα παραλάβουν ένα DVD και αφού δουν τις ταινίες όλων των χωρών θα αποφασίσουν το Δεκέμβριο ποιες θα είναι οι 5 υποψήφιες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου