Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Joseph Gordon Levitt ή αλλιώς "Don Jon"

 O Joseph Gordon-Levitt είναι από αυτούς τους ηθοποιούς που μπήκαν από πολύ νωρίς στο Hollywood. Από παιδί ακόμα συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με μικρούς ρόλους. Αυτό, όπως συμβαίνει συνήθως, έκανε το πρόσωπο του αναγνωρίσιμο αλλά εμπεριείχε τον κίνδυνο να γίνει ένα από τα καμένα χαρτιά του Hollywood, τους μικρούς ηθοποιούς που μεγαλώνοντας δεν μπορούμε να δούμε κάτι παραπάνω από το παιδικό γλυκό τους προσωπάκι.
Ο Levitt όμως φρόντισε να μην συμβεί αυτό με την επιλογή του σε ταινίες όπως Mysterious Skin (βραβεύτηκε από το διεθνές φεστιβάλ του Seattle το 2005 ως καλύτερος ανερχόμενος ηθοποιός), Brick, 500 Days of Summer, Inception, 50/50, The Dark Knight Rises, Lincoln.

Το σημαντικότερο του  επίτευγμά όμως, είναι το hitRECordJoe. Ο Joseph Gordon-Levitt έχει την δικιά του ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής που προωθεί νέους καλλιτέχνες που έχουν πρωτότυπες ιδέες και δεν μπορούν εύκολα να βρουν χρηματοδότηση για να τις υλοποιήσουν. Με αυτή την εταιρία έβγαλε και την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, το Don Jon.

Όσο για την υπόθεση της καινούριας του ταινίας και την αλλαγή του τίτλου της.....νομίζω ο ίδιος τα εξηγεί καλύτερα
"Γεια σε όλους, Οπως έχετε ακούσει ήδη, έγραψα και σκηνοθέτησα μια ταινία πέρσι, η οποία θα βγει αργότερα μέσα στο χρόνο. Πράγμα το οποίο είναι τελείως τρελό και ακόμη κάπως δεν το πιστεύω ότι έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, γράφω αυτό σήμερα για να σας ενημερώσω πως αλλάζω τον τίτλο της ταινίας. Από δω και πέρα ονομάζεται... DON JON. Αποφάσισα να τον αλλάξω, γιατί, πρώτα απ' όλα,το "Don Jon" είναι μικρό και απλό και αν με γνωρίζετε, ξέρετε πως είμαι θαυμαστής της λιτότητας. Δευτερευόντως, ένιωθα πως ο παλιός τίτλος ("Don Jon's Addiction") απέτρεπε ήδη από την αρχή κάποιους ανθρώπους. Ο κόσμος πίστευε πως είναι μια ταινία για τον εθισμό στο πορνό ή το σεξ, που δεν είναι αλήθεια. Μοιάζει σαν να λες πως το «Γεράκι της Μάλτας» είναι μια ταινία για το άγαλμα ενός γερακιού. Το "Don Jon" είναι μια κωμωδία για το πως συμπεριφέρονται μεταξύ τους οι άντρες και οι γυναίκες και πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να γεννήσουν ψευδαισθήσεις για το τι πρέπει να περιμένουμε ο ένας από τον άλλον. Γι' αυτό και η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη σχέση ενός νεαρού άντρα (τον παίζω εγώ) που καταναλώνει πολλή πορνογραφία και μια νεαρή κοπέλα (την παίζει η Σκάρλετ) που καταναλώνει πολλές χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί...."
Δές και το trailer της ταινίας 





Τιi??......Νόμιζες οτι θα σ'άφηνα χωρίς φωτογραφίες του Levitt??

















Πηγή: reel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου